Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
A képet csatolom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, sürgős, sos, Térgeometria
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

A test magasabb szára akkor 60 helyett 45 cm.

V = `45*10*10` + `(50-10)*10*10` = 4500 + 4000 = 8500 `cm^3`

Egy 20 cm élű kocka térfogata `V_k` = `20^3` = 8000 `cm^3`, tehát nem fér bele, ez kisebb, mint 8500 `cm^3`.
1