Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3(2-x)a négyzeten+4(x-5)a négyzeten

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
nevezetes azonosságok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3(2-x)^2`+`4(x-5)^2` = `3(4-4x+x^2)`+`4(x^2-10x+25)` = `12-12x+3x^2+4x^2-40x+100` = `7x^2-52x+112`
0