Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne! Előre is köszönöm! :)

Főoldal » Középiskola » Fizika
374
Oldd meg a következő feladatot és válaszd ki a helyes végerdményt! Egy adó rezgőkörében a kondenzátor kapacitása 150 pF, a tekercs induktivitása0,3 mH. Mennyi lesz a kibocsátott elektromágneses hullám frekvenciája?

a)50 kHz
b)0,75 MHz
c)0.9 GHz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

f = `1/(2pi*root()(L*C))` = `1/(2*3.14*root()(150*10^(-12)*0.3*10^(-3))` = 750263 Hz = 750 kHz = 0,75 MHz
1