Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladat SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Peti, Laci, Sanyi, Márk és Alex minden héten együtt lottóznak. Peti, Laci és Sanyi mindig kétszer annyit fizet be , mint Márk és Alex. Amikor megnyerték a 967200 eurós főnyereményt , akkor ennek megfelelően osztották el a pénzt. Mennyit kapott Laci a nyereményből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Peti, Laci és Sanyi kapott 2x eurót, Márk és Alex x eurót. Ez összesen:

`3*2x+2*x` = 8x = 967200

x = `967200/8` = 120 900 Eurót kapott Márk és Alex

2x = `2*120900` = 241 800 eurót kapott Peti, Sanyi és persze Laci is.
1