Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8 munkafüzet

Főoldal » Általános iskola » Kémia
385
Fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérleksegits
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
a négy reakcióegyenlet:

H2SO4 + 2 NaOH = Na2SO4 + 2 H2O

2 SO2 + O2 = 2 SO3

SO3 + H2O = H2SO4

S + O2 = SO2
0

A második képen nem látni, hogy mik az anyagoknak a betűjelei.
0

A kísérlet:

Az indikátorpapírból 3 csíkot vágunk, és mindegyik kémcsőbe helyezünk egy-egy csíkot. Amelyik zöld színű lesz, az a dezstillált víz, mert az univerzális indikátor semleges pH-n zöld színű. Az híg kénsav esetében a papír sárga lesz, tömény kénsav esetében pedig erőteljes piros.
0