Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feloldunk 180 g vízben 80 g nátrium-hidroxidot. Mekkora ennek az oldatnak az anyagmennyiség-százalékos nátrium-hidroxid tartalma?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1265
Feloldunk 180 g vízben 80 g nátrium-hidroxidot. Mekkora ennek az oldatnak az anyagmennyiség-százalékos nátrium-hidroxid tartalma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az anyagmennyiség % mol%-ot jelent, tehát először a molokat kell meghatározni az egyes komponensek esetében, azáltal hogy tömegük beosztom a moláris tömegükkel⇒ 180g : 18g/mol= 10 mol H₂O; 80g: 40g/mol= 2 mol NaOH. 2/10*100= 20 mol%-os az NaOH tartalma.
2