Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség ma 20 ig kell leadnom!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Valószínűség: p
p = k / n, ahol k a kedvező esetek száma (aminek a valószínűségét kérdezik), n pedig az összes eset száma.

Gyuri egy számra gondolt, tehát a kedvező esetek száma : k = 1

Összes eset: Tudjuk, hogy 50-nél kisebb nemnegatív 5-tel osztható számaink vannak:
Ezek: 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45
Tehát összesen 10 ílyen számvan: n = 10

p = k / n = 1 / 10 = 0,1 valószínűséggel találja ki Gyula a gondolt számot.
1