Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
996
1. Egy osztály 23 tanulójának 21,74 százaléka bukott meg a matematika érettségin. Hány tanuló bukott meg?
2. Margit egy számítógépet vásárol, melynek nettó ára 999 euró. Azonban meg kell fizetni a 25%-os áfát is. Mennyi áfát fizet és mennyibe fog utána kerülni a számítógép?
3. Kedden a MOL részvények 11.600FT-on zártak. A szerdai záróár ettől 140 forinttal több volt. Hány %-al emelkedett a részvényár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
1. Öt tanuló
2. 999*0,75= 749,25€
3. ≈3%
Azt hiszem
0

1 Öt tanuló

2 999*0,75= 749,25€
3 ≈3%
0

1 Öt tanuló

2 999*0,75= 749,25€
3 ≈3%
0

Letudnátok nekem vezetni a feladatot hogy hogyan kell megcsinálni?
0

1. feladat:
100 % 23 tanuló
21,74 % x tanuló
21,74% = 0,2174

x = 23 * 0,2174 = 5 tanuló bukott meg.

2. feladat:
Számítógép ára : 999 euró. (nettó ár)
Ennek a 25 %-a az áfa, ami még növeli az árat
100% 999 euró
+25% áfa
25% = 0,25
Áfa = 999 * 0,25 = 249,75 euró a fizetendő áfa.
Fizetendő összeg = Nettó ár + áfa = 999 + 249,75 = 1248,75 eurót kell összesen fizetnie Margitnak.

3. feladat:
Keddi ár: 11600 Ft
Emelkedés: 140 Ft = x %

100 % 11600 Ft
x % 140 Ft

x = (140 / 11600) * 100 = 1,2069 %-kal emelkedett a részvény ára.
A fizetendő összeg:
0