Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feloldunk 2,54 jódot 15,40 g szén-tetrakloridban. Hány n/n% jódot tartalmaz a keletkező oldat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1224
Feloldunk 2,54 jódot 15,40 g szén-tetrakloridban. Hány n/n% jódot tartalmaz a keletkező oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Természetesen a molok ismerete szükséges a mol% kiszámításához: 2,54g:254 g/mol = 0,01 mol; 15,4g:154 g/mol= 0,1 mol.A mol%-ot úgy számíthatjuk, ha az oldott anyag mol számát elosztom a közegével, majd szorzom 100-zal → 0,01:0,1*100= 10 n/n% jódot tartalmaz.
1