Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
603
Egy téglalap alakú kert oldalai 23m és 11m hosszúak. Mekkora a kert területe? Hány méter kerítés anyagot kell vásárolni, ha szeretnénk bekeríteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap kerülete:
T = a*b vagyis az oldalak szorzata.
A kerülete:
K = 2*(a+b) vagyis az oldalak összege szorozva kettővel.

A feladatban megadott téglalap esetében:
a = 23
b = 11

Ezért:
T = 23*11 = 253 m2

Hogy megtudjuk, hány méter kerítéssel lehet körbekeríteni, a kerületét kell kiszámolni:
K = 2*(23+11) = 68 m kerítést kell venni.
1