Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
706
Egy téglalap alakú park egyik oldala 120 m. A parkon átlós irányban 130 m hosszú út vezet. Mekkora a park másik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszögű háromszög egyik befogója 120 m, az átfogója 130 m.

A másik befogó:

`b = root()(c^2-a^2)` = `root()(130^2-120^2)` = `root()(2500)` = 50 m a park másik oldala.
0