Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Csatoltam képet.
Előre is köszönöm.


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha megnézed az ábrát, akkor láthatod, hogy igazából a berajzolt AB szakasz ugyanaz, mintha a kocka egyik oldalának az átlóját rajzoltuk volna be. Az átló és hozzá kapcsolódó két él derékszögű háromszöget alkotnak. A derékszögű két befogója a kocka két éle lesz, az átfogója pedig az AB szakasz.
Ebből Pitagorasz tétellel kiszámolhatjuk az AB szakaszt, amit most elnevezek c-nek:
152 + 152 = c2
450 = c2
21,21 = c

Tehát az AB szakasz 21,21 cm hosszú.
0