Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Hogyan kell megoldani ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kívülről befelé haladva:

`15-log_(1/5)(1-log_(1/3)(5x+1))` = `(1/4)^(-2)` = 16

`log_(1/5)(1-log_(1/3)(5x-1))` = -1

`1-log_(1/3)(5x+1)` = `(1/5)^(-1)` = 5

`log_(1/3) (5x+1)` = -4

5x+1 = `(1/3)^(-4)` = 81

5x = 80

x = 16

Ellenőrzés!
Módosítva: 5 éve
0