Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Segítsetek légyszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Először van a zárójel, utána a szorzás, osztás, majd az összeadás, kivonás. Valahogy így:
( )
*, :
+,-

e) 76+24:4 először az osztás:
76+6 majd az összeadás:
76+6=82
Egyben:
76+24:4=76+6=82
f) (76+24):4 zárójellel kezdünk:
100:4 majd az osztás:
100:4=25
Egyben:
(76+24):4=100:4=25
g) 126+58-12:4 először osztás:
126+58-3 az összeadás és kivonás egyenrangú, így balról jobbra:
184-3=181
Egyben:
126+58-12:4=126+58-3=184-3=181
h) 56-123+(4+28):(-20) először a zárójelben lévő:
56-123+32:(-20) majd az osztás, utána sorban:
56-123+(-1,6)
-67+(-1,6) a mínuszból és a pluszból mínusz lesz:
-67-1,6=-68,6
Egyben:
56-123+(4+28):(-20)=56-123+32:(-20)=56-123+(-1,6)=-67+(-1,6)=-67-1,6=-68,6
0