Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1234
Bankba tett pénzünk évi 8,45%-os kamatos kamat mellett 5 év alatt 1,5 millió forintra szaporodott. Hány forint volt a bankban elhelyezett tőke?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x*(1+0.0845)^5` = 1 500 000

x = `1500000/(1.0845^5)` = 999869 Ft volt a bankban elhelyezett tőke.
0