Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha egy rombusz...

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Ha egy rombusz oldalainak felezőpontját összekötjük, olyan téglalapot kapunk, melynek területe 126 m2. A rombusz egyik szöge 138°. Mekkora a rombusz oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, rombusz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a² · sin138 = 2 · 126 = 252
a²=252 : sin138 = 376,608
a = 19,406 cm-esek az oldalak
0