Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Csatoltam képet, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat

A feladat egy derékszögű háromszög két oldalát adja meg. A téglalap egyik odala lesz az egyik befogó, az átlója pedig az átfogó:
a = 5,5
c = 7
Pitagorasz tételt kell használnunk: a2 + b2 = c2
A tételben az "a" és "b" a befogók, a "c" pedig az átfogó.
5,52 + b2 = 72
30,25 + b2 = 49
b2 = 18,75
b = 4,33 cm

Mivel már tudjuk a téglalap két oldalát, így ki tudjuk számolni a kerületét:
K = 2*(a+b) = 2*(4,33+5,5) = 19,66 cm

És a területét:
T = a*b = 4,33*5,5 = 23,82 cm2
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
A gondolt számot elnevezzük x-nek, és szépen sorban felírjuk, hogy milyen műveleteket végzünk vele.
Az egyenlet bal oldalán van, hogy a gondolt számhoz hozzáadjuk az ötödét, majd eloszjtuk 4-gyel.
A jobb oldalon látható, hogy a gondolt számhoz hozzáadjuk a negyedét, hozzáadunk 50-et, és elosztjuk az egészet 5-tel.
Így a gondolt szám 200.
Módosítva: 5 éve
0