Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
771
Egy kétjegyű szám első számjegye 3-mal nagyobb a másodiknál. Ha a számjegyeket felcseréljük, az új szám és az eredeti szám összege 77. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+x+3=77
2x+3=77 /-3
2x=74 /:2
x=37
0