Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
Segítséget szeretnék kérni a következő feladatokkal kapcsolatban, mivel nem nagyon értem, Előre is köszönöm a segítséget!
1) Egy háromszög kerülete a hozzá hasonló háromszög kerületének 11/13-a. Két megfelelő oldal különbsége 1 m. Határozzuk meg a két háromszög fent említett megfelelő oldalainak hosszát.
2) Hasonlók-e az ABC és A₁B₁C₁ háromszögek, ha oldalaik hossza: a=1 m, b=1,5 m, c=2 m; a'=10 cm, b'=15 cm, c'=20 cm
3) Adjuk meg az x oldalú, y magasságú háromszögek súlypontjainak halmazát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 3. feladathoz csináltam egy ábrát:
https://www.geogebra.org/m/yaer88ws
Tudsz már minden kérdésre válaszolni?
0