Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
594
Milyen tömegszázalékos összetételű az az ezüst-nitrát oldat, amelynek moláris koncentrációja: 2,33 mol/dm3. Az oldat sűrűsége 1,320 g/cm3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(AgNO_3)` = 169,87 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van 2,33 mol ezüst-nitrát, ami `2.33*169.87` = 395,8 g

Az oldat tömege:

`m= rho*V` = `1000*1.32` = 1320 g

1320 g oldatban van 395,8 g `AgNO_3`

100 g oldatban van `100/1320*395.8` = 29,98 g `AgNO_3`

Az oldat 29,98 tömeg%-os.
Módosítva: 5 éve
0