Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Valaki tudna segíteni?:( A hármas feladatról lenne szó
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A vektorok összeadása és számmal valószorzása komponensenként történik. Tehát első számot azelső számmal, másodikat a másodikkal adjuk össze, illetve mikor számmal szorzunk, mindkét komponenst megszorozzuk vele külön-külön.
Vagyis a) a+b=(1,7)
b) b+c+d=(5,-1)
c) (0,-14)
d) (3,4)
e) (-4,6)
f) (-21,27)
g) (1/3,2/3)
h) (-21/5,27/5)
i) (3,16)
j) (-41,54)
k) 2((-2,-4)+(42,-56))=2(40,-60)=(80,-120)
0