Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

N-edik gyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Sziasztok valaki tudna segíteni nekem 2 feladatban? (Barna 4, piros 1) többivel kész vagyok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


4,

V = 113 `m^3` = `(4r^3*pi)/3`

r = `root(3)((3V)/(4*pi))` = `root(3)((3*113)/(4*3.14))` = 3 m

b,

A = `4r^2*pi` = `4*3^2*3.14` = 113,1 `m^2`

1,

a, `root()(0.49)` = `root()(0.7^2)` = 0,7

b, `root(4)(256)` = `root(4)(4^4)` = 4

c, `root(3)(27)` = `root(3)(3^3)` = 3

d, `root(5)(3^4*3^6)` = `root(5)(3^(10))` = `root(5)((3^2)^5)` = `3^2` = 9

e, `root(3)(1)` = `root(3)(1^3)` = 1
0