Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség-százalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
1574

Mekkora tömegű 50 mol 1,8n/n%-os kénsavoldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat 1,8 mol%-os, tehát 100 molban 1,8 mol kénsav van,akkor 50 mol oldatban csak 0,9 mol kénsav található.A tömegét úgy kapom, ha beszorzom a komponenseket (víz és kénsav) a moláris tömegeikkel és úgy veszem az összegüket. 0,9*98= 88,2g a kénsav, mellette pedig 49,1*18=883,8g víz. 88,2+883,8= 972g az oldat tömege.
0