Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sinustétel szögszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Valaki tudna segíteni? Ezen múlik a matek jegyem!://
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítség:
a/sinα=b/sinβ=c/sinγ és
α+β+γ=180⁰
Pl. :9/sin70=5/sinβ
0

a/sinα=b/sinβ
9/sin70=5/sinβ
sinβ=5/9 · sin70=0,52205⇒β=31,47⁰

α+β+γ=180
γ=180-α-β=180-70-31,47=78,53⁰

a/sinα=c/sinγ
c=a · sinγ/sinα = 9 · sin78, 53/sin70 =9,386 cm

Úgyanígy kell a másik kettőt is.
0