Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
5. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-4x+q` = 0

diszkriminánst kell megvizsgálni, ha pozitív, két gyök van; ha nulla, egy gyök; ha negatív, akkor nincs valós gyök.

D = `b^2-4ac` = `4^2-4q`

Két valós gyök:

16-4q `gt` 0

16 `gt` 4q

q `lt` 4

Ha q kisebb 4-nél, akkor 2 gyök van, ha egyenlő, akkor egy, ha nagyobb 4-nél, akkor nincs valós gyök.
0