Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
283
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c, `x^2-256` = 0

`(x+16)(x-16)` = 0

`x_1` = 16; `x_2` = -16

f,

`(2x+1)^2` = 25

vagy 2x+1 = 5; ekkor x = 2

vagy 2x+1 = -5; ekkor x = -3

a megoldás tehát 2 és -3 (ellenőrzés).

i,

`5x^2` = 35x

`5x^2-35x` = 0

`5x(x-7)` = 0

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla

`x_1` = 0; `x_2` = 7

0