Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S

Főoldal » Általános iskola » Fizika
688
Az R=1150 Ohm ellenállású fogyasztót U=230 V feszültségre kapcsoljuk. Mekkora erősségű áram halad át rajta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
I = `U/R` = `(230 V)/(1150 Omega)` = 0,2 A = 200 mA
1