Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány oldalú az a konvex sokszög amelynek 119 átlója van?

Főoldal » Középiskola » Matematika
3277
hány oldalú az a konvex sokszög amelynek 119 átlója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az n oldalú sokszög átlóinak száma `(n(n-3))/2`

`(n(n-3))/2` = 119

`n(n-3)` = 238

`n^2-3n-238` = 0

(n-17)(n+14) = 0

csak a pozitív gyök kell

n = 17

vagy megoldóképlettel.
1