Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan lehet ezt a matek feladatot megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
6961
Az x²+bx-10=0 A diszkrimináns értéke 49. Mennyi a B értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adott a másodfokú egyenlet megoldó képlete! Az egyenletben a gyökjel alatt lévő kéttagú kifejezést nevezzük a másodfokú egyenlet diszkriminánsának!
Jelöljük D-vel, így:
D=b2-4*a*c
Tudjuk, hogy a=1 , c=-10 , D=49 Ezeket helyettesítsük be az egyenletbe!
49=b2-4*(1*-10) /Zárójel felbontás
49=b2+40 /-40
9=b2 /√b
b=3
Így megkaptuk a megoldást!
0