Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika! Szöveges feladat! Határidő: 2021.01.06 9:25

Főoldal » Középiskola » Matematika
817

1, feladat: Egy panzióban 2- és 3 ágyas szobák számának összege 14, a férőhelyek száma 34.
Hány kétágyas és háromágyas szoba van a panzióban?

2, feladat: Egy három napos túrán az első nap megtettünk 21 km-t, a második napon a teljes
út 1/5-öd részét, az utolsó napon a teljes út 30%-át, így végig csináltuk a tervezett útvonalat.
Mekkora az út hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1./ 2 ágyasból van: x
3 ágyashból van: 14-x
A 2 ágyasban 2*x személy fér el
A 3 ágyasban 3(14-x) személy fér el
Az egyenlet: 2x+3(14-x)=34
2x+42-3x=34
x=8
Tehát, 8 db 2 ágyas szoba van.
1

Csatoltam képet.
1