Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
272
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1, Az oldat 15 tömeg%-os, vagyis

100 g-jában van 15 g só

500 g-jában van `15*5`=75 g só, és 500-75= 425 g víz, ezekre lesz székségünk.

2,

A cukoroldat 100 g-jában van 20 g cukor

750 g oldatban van `750/100*20` = 150 g cukor és 750-150 = 600 g víz, ezekre lesz szükségünk.
1