Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
267
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

a,

Az oldat

100 g-jában van 25 g szörp

150 g-ban van `150/100*25` = 37,5 g szörp

150+30=180 g oldatban van 37,5 g szörp

100 g oldatban lesz `100/180*37.5` = 20,83 g; az új oldat 20,83%-os.

b,

150-30 = 120 g oldatban van 37,5 g szörp

100 g oldatban van `100/120*37.5` = 31,25 g szörp, az őj oldat 31,25%-os.
1