Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Egy ideális gáz nyomása 3∙105 Pa, térfogata 0,05 m3
. A gázt állandó
nyomáson 0,04 m3
térfogatig hűtjük. Mekkora a gázon végzett munka?

Köszi a segitséget előre is!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p = 3 * 105 Pa állandó nyomás
V1 = 0,05 m3
V2 = 0,04 m3
W = ?
Izobár a folyamat, mert állandó a nyomás.
Izobár folyamatnál (állandó nyomáson) a gáz által végzett munka:
W = p * ΔV = p * (V1 - V2) = (3 * 105 Pa (N/m2) ) * 0,01 m3 = 3 * 103 Nm = 3000 J
0