Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Binomiális együttható

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Mi az x^10 együtthatója (1+x)^20-ban ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(1 + x)20 hatványban az x10 együtthatója (20 alatt a 10)-zel egyenlő, mert a 20 tényezőből 10 db x-et választunk ki.
( Az x-ek egyformák, tehát lényegtelen a kiválasztás sorrendje, vagyis kombináció. Nem választjuk ki többször ugyanazt az x-et, tehát ismétlés nélküli kombináció.
(20 alatt a 10) = 20! / (10! * (20 - 10)! ) = 20! / (10! * 10!) = 184756
1