Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
560
Számold ki a derékszögű háromszög hiányzó adatait,a,b oldal a befogó és a C az átfogó. A=a=0,7cm és b=2,4m B=a=90cm és b=4,1m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
C=4,1m
0

a)
a = 0,7 cm
b = 2,4 m = 240 cm
Derékszögű háromszögben alkalmazható Pitagorasz-tétele:
a2 + b2 = c2
0,72 + 2402 = c2
0,49 + 57600 = c2
57600,49 = c2
 57600,49  = c
c = 240,001 cm
A háromszög átfogója 240,001 cm-es.

b)
a = 90 cm
b = 4,1 m = 410 cm
a2 + b2 = c2
902 + 4102 = c2
8100 + 168100 = c2
176200 = c2
 176200  = c
c = 419,76 cm
A háromszög átfogója 416,76 cm-es.
0