Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Hatarozd meg az egyenlő szárú háromszög keresett adatait,majd számítsd ki a terület kerületet .a=5,4cm;M=3,6cm;b=?(szàr);K=?;T=? b=3dm;b=17cm(szár);M=?;K=;T=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
0

Valaki segítsen, köszönöm
0

a = 5,4 cm
M = 3,6 cm
T = (a * M) / 2 = (5,4 * 3,6) / 2 = 9,72 cm2

Az egyenlőszárú háromszöget a magasság két egybevágó derékszögű háromszögre bontja, mivel a magasság felezi az alapot.
Tehát kapunk két olyan derékszögű háromszöget, amelyeknek befogói : a magasság (M), illetve az alap fele (a / 2), átfogója pedig a háromszög szára (b).
Erre a derékszögű háromszögre felírhatjuk Pitagorasz-tételét:
M2 + (a/2)2 = b2
3,62 + 2,72 = b2
12,96 + 7,29 = b2
20,25 = b2
b =  20,25  =4,5 cm
K = a + 2b = 5,4 + 2 * 4,5 = 5,4 + 9 = 14,4 cm
0

A másik feladatban mik az adatok?
a = 3 dm
b= 17 cm ?
1