Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS KÉMIA! 8.osztály!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
912
Ofi 8.osztályos kémia munkafüzet 43.oldal 6.feladat. Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 8. osztály, ofi, Kénsav, Kémia munkafüzet, Kémia mf, Egy veszélyes anyag-a kénsav
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

6,

a,

64 g kén az `64/32` = 2 mol. Ebből ugyanennyi, azaz 2 mol kénsav állítható elő, ami `2*98` = `color(red)("196 g")`

196 g kénsav felel meg 100 %-nak

100 g kénsav megfelel `100/196*100` = `color(red)("51.02 %")`-os volt az átalakulás.

b,

`Zn` + `H_2SO_4` = `ZnSO_4` + `H_2`

`A_(Zn)` = 65,4 `g/(mol)`

`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

10 g cink az `10/65.4` = 0,153 mol

Ez a cink ugyanennyi, azaz 0,153 mol kénsavval reagál, ami `0.153*98` = 14,985 g kénsav

250 g oldatban van 14,985 g kénsav

100 g oldatban van `100/250*14.985` = 6 g kénsav

A kénsavoldat `color(red)("6")` tömeg%-os.
0