Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika feadatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
Az ötöslottót kitöltjük az összes lehetséges módon.
a) Hány szelvényt töltöttünk ki?
b) Egy embernek hány napig tartana, ha másodpercenként 1 szelvényt tud kitölteni
és naponta 8 órát pihenne?
c) Hány db kéttalálatos szelvény van köztük?
d) Mennyi a valószínűsége, hogy egy számot se találunk el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (90 alatt 5)=43949268 db szelvény
b) 43949268 sec=732487,8 min= 12208,13 óra = 508,67 nap= 509 nap
c) (5 alatt 2)·(85 alatt 3)=987700 db kéttalálatos
d) (85 alatt 5)/(90 alatt 5)
0