Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1033
Az ABCD négyzet középpontja O. Mekkora a négyzet területe, ha AO= 8cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy AO=BO=CO=DO=8cm, és AO és CO, valamint BO és DO a négyzet átlóit adják.
Tehát a négyzet AC átlójának hossza 16 cm.
Felírhatjuk az ABC háromszögre, ami most egyenlőszárú, pitagorasz tételét és kapjuk:
a2+a2=162
2a2=256 /:2
a2=128 / a 
Nem is kell kifejezni 'a', mert a terület az egyenlő a2-tel, így megkaptuk az eredményt, miszerint a terület 128 cm
0