Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Csatolok képet! Mindháromra szükségem lenne! Kérem jelezzen aki dolgozik rajta! Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.
9 cm és 12 cm
A Pitagorasz-tétel szerint:
c= a^2+b^2 
Behelyettesítve:
 9^2+12^2 
9^2=81
12^2=144
144+81=225
 225  =15
0

2.
10,5 dm és 4,8 dm
10,5^2=110,25 dm
4,8^2=23,04 dm
Összeadva=133,29
Ez a gyök alatt: ≈11,55
0

3.
3,5 m, a második pedig átváltva 1,25 m
3,5^2=12,25
1,25^2=1,5625
Összeadva= 13,8125
Ez a gyök alatt: ≈3,72 m
0