Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
561
(6x-1)/3=2x+4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
(6x-1)/3=2x+4 / *3
3 (6x-1) = 3 (2x+4)
18 x - 3 = 6x +12 /+3
18 x = 6 x +15 /-6x
12 x = 15
x = 15/12
0

(6x-1)/3=2x+4 / *3
6x-1=3(2x+4)
6x-1=6x+12 /+1
6x=6x+13 /-6x
0≠13



Vagy rosszul írtad le a feladatot, vagy az a megoldás, hogy nincs megoldás.
0

A megoldásnak jelölt válasz nem jó.

(6x-1)/3=2x+4 /*3
6x-1=6x+12 /+1
6x=6x+13 /-6x
0≠13

Az egyenletnek NINCS megoldása
0