Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy desszertes dobozban háromfajta csokoládé van:

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1398
-barna csomagolású, amiben 2db mogyoró van
-fehér csom., miben 1db mogyoró van
-drapp csom., miben nincs mogyoró
A dobozban lévő 33db csokiban 32db mogyi van. A barna és a fehér csokik számának összege kétszerese a drapp csokoládék számának.

{a} hány db drapp csom. csoki van?
{b} hány db barna csom. csoki van?
{c} hány db fehér csom. csoki van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felvételi, matek, 8.osztály
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
33÷3=11
11 drapp
22 barna+fehér
22 f = 22 mogyoró
21 f, 1 b = 23 mogy.
...
12 f, 10 b = 32 mogy.
megoldás:
11 db drapp csom. csoki van.
10 db barna csom. csoki van.
12 db fehér csom. csoki van.

Ha segített, jelöld megoldásnak!
Módosítva: 5 éve
1