Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok-életkorral kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1877
Egy anya 51 éves, lányai 18 és 24 évesek. Hány évvel ezelőtt volt az anyai életkor a éppen kétszer annyi, mint a lányok életkora együtt?
SOS KÉRLEK SEGÍTSETEK NEKEM
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS KÉRLEK SEGÍTSETEK NEKEM
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x évvel ezelőtt anya 51-x volt, a lányok 18-x és 24-x.

2(18-x+24-x) = 51-x

84-4x = 51-x

3x = 33

x = 11 évvel ezelőtt anya 51-11=40 éves volt, a lányok 18-11=7 és 24-11=13 évesek voltak, együtt tehát 7+13=20.
1