Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok-életkorral kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Egy 29 éves anyának 5 éves a fia. Hány év múlva lesz az anya éppen kétszer annyi idős, mint a fiú?
SOS kérlek segítsetek nekem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS KÉRLEK SEGÍTSETEK
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x év múlva a fiú 5+x éves lesz, anyu meg 29+x.

2(5+x) = 29+x

10+2x = 29+x

x = 19

19 év múlva a gyerek 5+19=24 éves lesz, anyu 29+19=48 éves lesz, ez éppen kétszer annyi.
0