Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok-életkorral kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
934
Egy apa 45 éves, a lánya 19. Hány éves volt a lány, amikor az apja éppen Háromszor annyi idős volt, mint ő?
SOS kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS légyszí segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Amikor a lány x éves volt, az apa x+45-19=x+26 éves volt

3x = x+26

2x = 26

x = 13 éves volt a lány, apu meg 13+26=39 éves volt.
0