Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika! Szöveges feladat! Határidő: 2021.01.05 22:00

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Egy kg liszt és egy liter olaj ára 760ft. 3 liter olaj és 2kg liszt ára együtt 1970ft. Mennyi 1kg liszt és mennyi 1 liter olaj?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


I. x+y = 760

II. 3x+2y = 1970

I. y = 760-x

II. 3x + 2(760-x) = 1970

x+1520 = 1970

x = 450 Ft az olaj litere

y = 760-450 = 310 Ft a liszt kilója

Ellenőrzés:

310+450 = 760

3*450 + 2*310 = 1350+620 = 1970
1