Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1216
Első tagja 5, differenciája 12. Hány kétjegyű tagja van a sorozatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=5
d=12
a2=17 (az első kétjegyű)
a3
a4
.
.
.
a7=77
.
.
a8= 89 (az utolsó kétjegyű a sorozatban)
a9= 101

a10= a1+9d=113

Tehát a2-a8-ig kétjegyűek ami 7 db szám
0