Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Valaki tudna segíteni a következő feladatban?
35²=28²+(45-r)²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
35²=28²+(45-r)²
1225 = 784 + 2025 - 90r + r2
r2 + 90r + 1584 = 0

Másodfokú megoldóképlettel megoldva:
az r1 = 66
az r2 = 24
2