Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
880
Hány zérushelye van az f(x)=sinx függvénynek a [0;2π] intervallumban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy függvény zérushelyét úgy találhatjuk meg, hogy egyenlővé tesszük 0-val és megoldjuk:
sinx=0
x=0+kπ, ahol k tetszőleges egész.
A vizsgált intervallumunkba tehát ebből a végtelen számú megoldásból csak 3 tartozik bele: 0, π és 2π
Vagyis a válasz 3
0