Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
367
Mekkora sugarú körpályán mozog az a test, amelynek sbessége 54km/h
és 2 másodpercenként tesz meg egy kört?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

T = 2 s

v = 15 `m/s`

v = `(2*r*pi)/T`

r = `(v*T)/(2*pi)` = `(15*2)/(2*3.14)` = 4,775 m
0